Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Machine tape

 


Machine Tape

Heeft u een tape machine? Dan heeft u hiervoor uiteraard ook tape nodig. Voor tape machines zijn er speciale rollen tape met extra lengte op de rol. In vergelijking met handrollen, is machine tape vaak een stuk goedkoper.

Soorten machine tape

Machine tape kunt u doorgaans kopen in 3 verschillende soorten. De verschillen zitten voornamelijk in de gebruikte lijmlaag. Zo onderscheiden we de volgende tapesoorten:

    • Machine tape met Acryl belijming
    • Machine tape met Solvent belijming
    • Machine tape met Hotmelt belijming

Elke lijmsoort heeft unieke eigenschappen. Het is afhankelijk van de te verpakken goederen, en de verpakkingseisen, welke verpakkingstape het beste geschikt is voor u.

Naast verschillen in lijmsoorten zijn er natuurlijk ook andere verschillen te vinden tussen de tapes. Zo zijn de machine tapes doorgaans verkrijgbaar in 38 en 50mm en kunt u kiezen uit diverse kleuren zoals transparant, bruin, geel, rood, blauw en groen.

Machine tape met acryl belijming

Machine tape met een acryl belijming is een zogenaamde low noise tape. Deze machine tape maakt nauwelijks geluid bij de verwerking. Voor acryl machine tape geldt dat de levensduur onbeperkt is en de tape bij bijna elke temperatuur verwerkbaar is. PP acryl tape is veelal standaard leverbaar in transparant, bruin en wit. De tape is tevens geschikt om te laten bedrukken. Bij acryl machine tape is de onmiddellijke kleefkracht wel wat minder, echter na 24u heeft het zijn maximale kleefkracht bereikt. 
Klik hier voor Acryl Machine tape

Machine tape met solvent belijming

Machine tape met rubber of solvent belijming is uitermate geschikt voor machinale verwerking. Een groot voordeel van machine tape is de verwerkingstemperatuur. Waar de meeste tapes niet goed plakken bij lage temperaturen, biedt de machine tape met een solvent/rubber lijmlaag uitkomst. Hiermee is solvent machine tape geschikt voor diepvries verpakkingen. De tape is een noise tape waardoor deze wat meer lawaai maakt. Solvent tape heeft een langere levensduur (>1-2 jaar) en is optimaal verwerkbaar bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden celsius. Deze temperatuur wordt ook aangeraden voor opslag.
Klik hier voor Solvent Machine tape

Machine tape met hotmelt belijming

Deze machine tape wordt gebruikt voor het sluiten van o.a. kartonnen dozen en tal van andere materialen. Deze machine tape wordt gekenmerkt door hoge aanvangstack (first tack). Dit is de meest gebruikte machine tape. Hotmelt machine tape is, net zoals solvent tape, noise tape waardoor u geluid hoort bij het afrollen. Standaard is de hotmelt machine tape onbedrukt, maar ook bedrukte hotmelt machine tape is mogelijk. Deze tape is niet geschikt om te verwerken bij lage temperaturen hiervoor kunt u beter tape gebruiken met een rubber solvent belijming.Hotmelt tape heeft een beperkte levensduur (<1 jaar). 
Klik hier voor Hotmelt Machine tape