Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Machinetape

 


Machinetape

Heeft u een tapemachine? Dan heeft u hiervoor uiteraard ook tape nodig. Voor tapemachines zijn er speciale rollen tape met extra lengte op de rol. In vergelijking met handrollen is machinetape vaak een stuk goedkoper.

Soorten machinetape

Machinetape kunt u doorgaans kopen in 3 verschillende soorten. De verschillen zitten voornamelijk in de gebruikte lijmlaag. Zo onderscheiden we de volgende tapesoorten:

    • Machinetape met Acryl belijming
    • Machinetape met Solvent belijming
    • Machinetape met Hotmelt belijming

Elke lijmsoort heeft unieke eigenschappen. Het is afhankelijk van de te verpakken goederen en de verpakkingseisen welke tape het beste geschikt is voor u.

Naast verschillen in lijmsoorten zijn er natuurlijk ook andere verschillen te vinden tussen de tapes. Zo zijn de machinetapes doorgaans verkrijgbaar in 38 en 50mm en kunt u kiezen uit diverse kleuren zoals transparant, bruin, geel, rood, blauw en groen.

Machinetape met acryl belijming

Machinetape met een acryl belijming is een zogenaamde low noise tape. Deze machinetape maakt nauwelijks geluid bij de verwerking. Voor acryl machinetape geldt dat de levensduur onbeperkt is en de tape bij bijna elke temperatuur verwerkbaar is. PP acryl tape is veelal standaard leverbaar in transparant, bruin en wit. De tape is tevens geschikt om te laten bedrukken. Bij acryl machinetape is de onmiddellijke kleefkracht wel wat minder, echter na 24 uur heeft het zijn maximale kleefkracht bereikt. 
Klik hier voor Acryl Machine tape

Machinetape met solvent belijming

Machinetape met rubber of solvent belijming is uitermate geschikt voor machinale verwerking. Een groot voordeel van machinetape is de verwerkingstemperatuur. Waar de meeste tapes niet goed plakken bij lage temperaturen, biedt de machinetape met een solvent/rubber lijmlaag uitkomst. Hiermee is solvent machinetape geschikt voor bijvoorbeeld diepvriesverpakkingen. De tape is een noise tape waardoor deze wat meer lawaai maakt bij de verwerking. Solvent tape heeft een langere levensduur (>1-2 jaar) en is optimaal verwerkbaar bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden celsius. Deze temperatuur wordt ook aangeraden voor opslag.
Klik hier voor Solvent Machinetape

Machinetape met hotmelt belijming

Deze machinetape wordt gebruikt voor het sluiten van o.a. kartonnen dozen en tal van andere materialen. Deze machinetape wordt gekenmerkt door hoge aanvangstack (first tack). Dit is de meest gebruikte machinetape. Hotmelt machine tape is, net zoals solvent tape, noise tape waardoor u geluid hoort bij het afrollen. Standaard is de hotmelt machinetape onbedrukt, maar ook bedrukte hotmelt machinetape is mogelijk. Deze tape is niet geschikt om te verwerken bij lage temperaturen. Hiervoor kunt u beter tape gebruiken met een rubber solvent belijming.Hotmelt tape heeft een beperkte levensduur (<1 jaar). 
Klik hier voor Hotmelt Machinetape