Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Beschermingsmateriaal

 


Beschermmateriaal en opvulmateriaal

Het komt helaas nog steeds vaak voor: goederen die tijdens opslag of transport beschadigen. Het beschermen van producten is in de verpakkingssector helaas nog steeds een onderbelicht hoofdstuk. Veel organisaties besteden weinig aandacht aan het beschermen van hun producten. Dit terwijl bedrijven jaarlijks voor miljoenen euro's aan schade te verwerken hebben.

Producten beschermen tijdens transport

Er zijn veel verschillende manieren om uw producten te beschermen tijdens transport of opslag. Het type beschermmateriaal is afhankelijk van het te verpakken product. In sommige gevallen is het van belang dat er goede schokwerende materialen worden gebruikt omdat het product breekbaar is, of omdat u niet altijd zeker bent van een correcte afhandeling van de transporteur. De beschermende eigenschap is per product verschillend. Over het algemeen maken wij van Selectpack onderscheid tussen beschermmateriaal en opvulmateriaal.

Beschermmateriaal

Zijn uw producten gevoelig voor val-, stoot-, en/of waterschade? Denk er dan eens over na om uw producten te beschermen met beschermmateriaal. Voorbeelden van beschermmateriaal zijn luchtkussenfolie (ook wel noppenfolie genoemd), schuimbescherming en droogmiddel. Ieder product heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen.


Opvulmateriaal

Zijn uw producten gevoelig voor schade? Dan kan opvulmateriaal in sommige gevallen voldoende zijn om uw producten te voorzien van de juiste bescherming. Opvulmateriaal zorgt ervoor dat het product tijdens transport goed is gefixeerd omdat lege ruimtes in een doos worden opgevuld. Een doos krijgt door het gebruik van opvulmateriaal meer "body" waardoor er een grotere kans is dat een zending netjes aan komt. Voorbeelden van opvulmateriaal zijn schuimvulling, opvulpapier en luchtkussens.