Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Omsnoeringsband Staal

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)


Staalband

Staalband is een van de sterkste omsnoeringsmaterialen op de markt. Staalband is daarom ook uitermate geschikt voor het stabiliseren van zware ladingen. Dit kan zowel met als zonder zegel. Omdat staalband zeer stevig en stug is, kan het gebruikt worden in combinatie met scherpere voorwerpen (denk aan beton en ijzer). Andere omsnoeringsmaterialen zullen hier doorscheuren of knappen. De staalband wordt gemaakt van gewalst en gewaxt staal van zeer hoge kwaliteit. De randen zijn enigszins afgerond waardoor de staalband voldoet aan de strenge NEN-norm.

Soorten staalband

Diverse diktes
Staalband is leverbaar in diverse diktes. Hoe dikker de staalband, hoe sterker de staalband is. Deze sterkte wordt uitgedrukt in kilogramsterkte.

Diverse wikkelingen
Staalband is ook leverbaard in 2 verschillende soorten wikkelingen. Amerikaanse wikkeling en Europese (of enkelvoudige) wikkeling. Bij een Amerikaanse wikkeling wordt de staalband als een spoel opgerold. Bij een Europese of enkelvoudige wikkeling wordt de rol keurig netjes op elkaar gerold (als een schijf). Over het algemeen bepaalt de dispenser welke staalband u kunt gebruiken. De Europees gewikkelde staalband is gemakkelijker te hanteren omdat het gewicht per rol beduidend lager ligt (25 versus 50 kg per rol).