Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Buisfolie

Van hoog naar laag sorteren

   

5 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

5 artikel(en)


Buisfolie

Buisfolie is ideaal als u producten met uiteenlopende afmetingen verpakt. Met buisfolie en een thermolasapparaat bent u in staat om plastic zakken op maat te produceren. Deze plastic zakken sluiten goed aan rond uw goederen. Zorg bij de aanschaf van buisfolie voor een goed thermolasappraat met eventueel een dispenser.

Materiaal buisfolie

Buisfolie wordt over het algemeen gemaakt van LDPE. LDPE is een vrij zacht en taai materiaal. Het is waterafstotend, een goede isolator (warmte, elektriciteit) en heeft een goede slagvastheid. Hierdoor is buisfolie een zeer geschikt verpakkingsmateriaal. Standaard wordt LDPE transparant geleverd. Bij Selectpack is het echter mogelijk om de buisfolie op maat te laten maken. Zo kunnen we buisfolie voorzien van andere kleuren of bedrukken met logo's. Neem hiervoor contact met ons op.

Kwaliteit buisfolie

Bij Selectpack leveren we verschillende kwaliteiten buisfolie. Zo vindt u op onze website buisfolie van 40, 50, 100 en 150(+) micron. Heeft u lichte producten? Dan heeft u aan 40 of 50 micron buisfolie doorgaans voldoende. Bij zwaardere producten, of producten die een zwaardere bescherming nodig hebben kunt u kiezen voor 100 of 150 micron. Voor de extreem zware of gevoelige producten hebben we 200 micron buisfolie.

Minimale breedte buisfolie

- Buisfolie voor ronde producten
Bij ronde producten is het van belang om de diameter van het product te weten. De minimaal benodigde breedte van de buisfolie is:
(3,14 x de diameter) / 2

Rekenvoorbeeld
Stel u heeft een rond product met een diameter van 6 cm. De minimale breedte van de buisfolie is dan (3,14 x 6) / 2 = 9,42cm.

- Buisfolie voor rechthoekige producten
Bij rechthoekige producten is het van belang om de breedte en hoogte van het product te weten. De minimale breedte van de buisfolie is gelijk aan de optelsom van breedte en hoogte. De formule is: breedte + hoogte

Rekenvoorbeeld
Stel u heeft een product met een breedte van 6 cm en een hoogte van 3 cm. De minimale breedte van de buisfolie is dan 6 + 3 = 9cm.