Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Zakken

 


Plastic zakken

Plastic zakken kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt. Zo hebben plastic zakken vaak een beschermende functie. Het beschermt de inhoud tegen vocht, licht, stof en andere omgevingsfactoren. Uiteraard worden plastic zakken ook gebruikt voor het bundelen en/of presenteren van producten.

Soorten plastic zakken

Er zijn ontzettend veel verschillende plastic zakken beschikbaar. Plastic zakken bestaan uit ontzettend veel variabelen. Uiteraard vallen hier het formaat, kleur, bedrukking, materiaal, afsluiting en stroefheid onder. In ons assortiment vindt u onder andere gripzakken, buisfolie, koerierszakken en verzendzakken. Heeft u een specifieke verpakkingsbehoefte die niet kan worden ingevuld met een van onze plastic zakken in onze webwinkel. Neem dan eens contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Materialen plastic zakken

Over het algemeen onderscheiden we de volgende materialen:

  • LDPE (oftewel Low Density PolyEthyleen)
  • HDPE (oftewel High Density PolyEthyleen)


De meeste plastic zakken zijn gemaakt van LDPE. Plastic zakken zijn hierdoor flexibel en stevig van kwaliteit. LDPE is waterafstotend, isolerend en heeft een goede slagvastheid. LDPE is vaak transparant maar kan ook gekleurd zijn.

Naast LDPE plastic zakken zijn er ook HDPE plastic zakken. HDPE plastic zakken hebben een hogere dichtheid dan LDPE. HDPE plastic zakken zijn hierdoor sterker, maar ook beter bestand tegen hogere temperaturen. HDPE is vaak echter minder transparant dan LDPE. Hierdoor zien plastic zakken er melkachtig wit uit.