Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Omsnoeringsmateriaal

 


Omsnoeringsmaterialen

Omsnoeringsband wordt gebruikt om uw producten vast te zetten of te omsnoeren. Bij Selectpack leveren wij diverse soorten omsnoeringsband. Zo is er omsnoerinsband in geplastificeerd textiel, textielband, polyesterverzelband, PP omsnoeringsband en staalband. Elke omsnoeringsband heeft unieke kenmerken. Afhankelijk van uw lading kiest u uw omsnoeringsband.

Soorten omsnoeringsband

Zoals aangegeven zijn er diverse soorten omsnoeringsband verkrijgbaar. Bij Selectpack onderscheiden we de volgende omsnoeringsbanden:

  • PP omsnoeringsband
  • PET omsnoeringsband
  • Textiel omsnoeringsband
  • Staal omsnoeringsband

PP omsnoeringsband

PP omsnoeringsband wordt gebruikt bij het voordelig en gebruiksvriendelijk bundelen en omsnoeren van palletladingen en verzendeenheden. Vaak wordt PP omsnoeringsband gebruikt bij lichtere producten tot ongeveer 450. Selectpack levert een groot assortiment omsnoeringsband in diverse kleuren. Deze zijn verkrijgbaar voor handmatig als machinaal omsnoeren.

PET omsnoeringsband

PET omsnoeringsband is een stuk sterker dan PP omsnoeringsband. Waar PP omsnoeringsband gebruikt wordt voor ladingen met een gewicht tot ongeveer 450kg, wordt PET omsnoeringsband gebruikt voor ladingen tot wel 1400kg. Hierdoor is het een goed alternatief voor de stalen omsnoeringsbanden. PET omsnoeringsband heeft een hogere elasticiteit, een groter schokabsorberend vermogen en roest uiteraard niet. Daarbij is PET band een stuk lichter en ongevoelig voor temperatuursschommelingen.

Textiel omsnoeringsband

Textiel omsnoeringsband is bestand tegen scheuren en is geweven uit polyesterdraden. Met de textiel omsnoeringsband kunt u de zwaarste producten omsnoeren. Het textiel snijdt niet waardoor het niet uw pakket zal beschadigen.

Staal omsnoeringsband

Staal omsnoeringsband heeft een hoge weerstand en rekt amper uit. Staalomsnoeringsband is hierdoor geschikt voor het omsnoeren van zware producten. De staalomsnoeringsband is makkelijk te gebruiken voor het omsnoeren van ladingen met scherpen hoeken of houten kisten.