Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Verpakkingstape

 


Verpakkingstape

Veruit de meeste pakketten en goederen worden verpakt en verzonden in simpele kartonnen dozen. Deze kartonnen dozen dienen gesloten te worden met verpakkingstape. Verpakkingstape is het ideale verpakkingsmiddel om uw kartonnen dozen en andere verpakkingen snel en effectief te sluiten. In tegenstelling tot wat veel bedrijven denken zijn er veel verschillen in de diverse verpakkingstapes.

Verschillen verpakkingstape

Zoals aangegeven zijn er veel verschillende soorten verpakkingstape. Het is belangrijk dat u de juiste verpakkingstape kiest die past bij uw producten en de omstandigheden waarin u werkt. Zo is niet alle verpakkingstape geschikt voor verpakking bij lage temperaturen, en heeft niet elke verpakkingstape dezelfde kleefkracht. Hieronder vindt u de verschillen tussen de diverse verpakkingstapes:

Verpakkingstape materialen

Verpakkingstape wordt gemaakt van verschillende materialen. Doorgaans onderscheiden we PVC (polyvinylchloride) en PP (polypropyleen). Beide tapes hebben hun specifieke eigenschappen.

PVC TAPE
PVC verpakkingstape is een fijne tape om mee te werken. Deze verpakkingstape rolt geluidloos af en is vrij eenvoudig met de hand af te scheuren. Daarnaast is PVC verpakkingstape goed te bedrukken. Wel adviseren we PVC tape te gebruiken bij niet al te koude omstandigheden. Bij te koude ruimtes kan het namelijk zijn dat de kleefkracht niet goed genoeg is. Bij normaal gebruik is PVC tape een hele goede verpakkingstape door de eenvoudige verwerking en de uitstekende kleefkracht.

PP TAPE
PP verpakkingstape is verkrijgbaar in veel verschillende diktes en soorten belijming. In vergelijking met PVC verpakkingstape is PP verpakkingstape vaak goedkoper in aanschaf. Afhankelijk van de lijmsoort maakt PP tape meer geluid bij het afrollen. Bij PP tape is het belangrijk om de juiste drager, oftewel de lijmsoort te kiezen:

  • Solvent belijming
    Dit is een zeer sterke belijming en werkt lang. Wij adviseren een PP verpakkingstape met solvent belijming in situaties waarbij de belijming langdurig moet werken. Ook wanneer er sprake is van vocht of stof, is een solvent belijming de goede keuze.
  • Acryl belijming
    Acryl is een lijmsoort op waterbasis. Dit maakt de verpakkingstape milieuvriendelijker. Omdat acryl tevens doorzichtig en helder is, wordt deze verpakkingstape geadviseerd bij bedrukte dozen. De onmiddellijke kleefkracht is wel wat minder bij acryl verpakkingstapes.
  • Hotmelt belijming
    Hotmelt heeft een supersterke onmiddellijke kleefkracht. Deze verpakkingstape is doorgaans wat gunstiger geprijsd. Het nadeel van deze verpakkingstape is dat het afrollen soms te soepel verloopt. Dit kan worden opgelost met een afroller met rem.

Soorten verpakkingstape

Naast de normale verpakkingstape die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het sluiten van dozen, hebben wij ook versterkte tape in ons assortiment. Deze verpakkingstape, ook wel filament tape genoemd, is tape welke is versterkt met glasvezel bedrading. Deze verpakkingstape is in de lengte (soms ook breedte) versterkt waardoor de rek op deze tape zeer laag is. Zo blijft de tape nog beter zitten en zorgt het voor extra stevigheid.

Ons assortiment verpakkingstape

Bij Selectpack zijn we sterk in de verkoop van verpakkingstape. Door onze grote inkoop en sterke voorraadpositie kunnen we de verpakkingstape leveren tegen zeer scherpe prijzen. Daarnaast geldt op al onze verpakkingstape een absolute "tevredenheid-gegarandeerd"-garantie! Klik op onderstaande links om direct bij de juiste verpakkingstape uit te komen: