Cart
(0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

Stretchfolie handrollen

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

   

4 artikel(en)


Stretchfolie

Stretchfolie, wikkelfolie, rekfolie. Een hoop benamingen voor hetzelfde product. Stretchfolie is een folie die om een pallet wordt gewikkeld om de pallet de stabiliseren en de goederen bij elkaar te houden. Hierdoor voorkomt u schade die bijvoorbeeld wordt veroorzaakt door transport, vocht en stof. Een goede stretchfolie is zuinig in gebruik en heeft een hoge reksterkte.

Hoe werkt stretchfolie?

Stretchfolie of wikkelfolie is de opvolger van de veel gebruikte krimphoezen. Hierbij werd een grote plastic hoes over een pallet getrokken waarna deze werd verhit om deze hoes te laten krimpen. Vanwege de grote rekbaarheid heeft stretchfolie een grotere, corrigerende werking ten opzichte van krimpfolie.

Soorten stretchfolie

Er zijn verschillende soorten stretchfolie verkrijgbaar. Het verschil zit voornamelijk in de dikte van het gebruikte materiaal. Afhankelijk van het gewicht van de pallet en de waarde van de lading kiest u voor de juiste dikte van de stretchfolie. Een waardevolle en/of zware lading is gebaat bij een stevige en dikkere stretchfolie.

Natuurlijk zijn er ook diverse kleuren stretchfolie verkrijgbaar. Standaard wordt er vaak gekozen voor transparant, maar ook zwarte of witte stretchfolie wordt gebruikt.

Transparante stretchfolie

Mag de inhoud van uw zending gezien worden? Of vindt u het wellicht prettiger om de inhoud van de pallet te kunnen zien zonder dat u daarvoor de stretchfolie hoeft te verwijderen? Dan is de transparante stretchfolie voor u de juiste keuze. Onze transparante stretchfolie wordt gemaakt van hoogwaardige materialen waardoor deze erg helder is. Daarnaast is de stretchfolie tot 150% rekbaar.

Verkrijgbare kwaliteiten: 14, 16, 17, 20 en 23 micron

Zwarte stretchfolie

Als er waardevolle goederen verzonden moeten worden wordt vaak gekozen voor zwarte stretchfolie. Een goede zwarte stretchfolie zorgt voor uitstekende bescherming van de pallet. De producten op de pallet zijn met een laag stretchfolie niet meer zichtbaar. Daarnaast heeft zwarte stretchfolie volgens sommigen een luxere uitstraling.

Zwarte stretchfolie is enkel leverbaar in 20 en 23 micron. Lichtere uitvoeringen hebben een lagere kleurdichtheid waardoor u minder zeker bent van een ondoorzichtig resultaat.

Witte stretchfolie

Ook witte stretchfolie is geschikt om de inhoud van uw zending te beschermen. Daarnaast is witte stretchfolie vaak wat beter geschikt voor UV-bescherming. Ook ziet witte stretchfolie er vaak steriel en schoon uit.

Ook witte stretchfolie is alleen leverbaar in 20 en 23 micron. Lichtere uitvoeringen hebben een lagere kleurdichtheid waardoor u minder zeker bent van een ondoorzichtig resultaat.

Andere kleuren stretchfolie

Wilt u graag een ander kleur stretchfolie? Dat kan! Bij Selectpack bieden we 6 verschillende kleuren stretchfolie aan, naast transparant. De volgende kleuren zijn bij ons leverbaar:

Stretchfolie bedrukken

Bij Selectpack is het mogelijk om stretchfolie te laten bedrukken. Het is mogelijk om uw logo, bedrijfstekst of afbeeldingen op de stretchfolie aan te laten brengen (tot ongeveer 3 kleuren). Het voordeel van bedrukte stretchfolie is:

  1. Uw naam en/of logo op de buitenzijde leidt tot een betere herkenbaarheid en een hogere naamsbekendheid.
  2. Personalisatie van uw producten
  3. Een palletzekering tegen inbraak (bijv. met een veiligheidstekst).
Bent u geïnteresseerd in het bedrukken van stretchfolie? Neem dan eens contact op met één van onze medewerkers. Zij zullen een offerte op maat maken aan de hand van uw wensen en behoeften.

Stretchfolie op maat

De standaard stretchfolie is altijd ongeveer 50 cm breed. Echter is bij het Selectpack mogelijk om deze te laten versnijden tot de door u gewenste afmeting. 100, 125, 160 of 250 millimeter. Het is allemaal mogelijk! Door onze eigen productie heeft u deze ook zeer snel in huis!